Imádjuk a tavaszi tekercset, de szerintem mindenki tapasztalta már, hogy akárhol eszik ilyen finomságot, az első falatnál az olaj úgy csúszik végig a torkán, mint egy meztelen csiga. Magyarul, idáig még nem ettem olyan helyen tavaszi tekercset, ahol ne úszott volna az olajban. Itthon is próbáltam ilyet csinálni, de tényleg rettentően megszívja magát a rizslap, amibe betekerik a husit.
Úgyhogy módosítottunk, nem kis sikerrel:))))
Az alábbi étek kb 30, közepes darabhoz elegendő.
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 1/2 kb darált hús
- 3/4 vagy 1 egész kínai kel
- bors
- só
- kb 4 evőkanál szója szósz (édes)
- egy nagy fej hagyma
- fél csomag wok zöldség
- 1 kis fej fokhagyma
- pad thai szósz ízlés szerint, ha raksz bele, akkor kb 2-3 evőkanálnyi
- 1 tojás felverve
Elkészítése:
A leveles tésztát kiolvasztjuk szobahőmérsékleten.
Közben a hagymát megpucoljuk, elfelezzük és vékony szeletekre vágjuk, olajon megfuttatjuk egy kicsit. A darált husit hozzáadjuk és együtt pároljuk tovább fedél alatt egy kicsit. Közben megkevergetjük, hogy a husi ne tapadjon össze és egy kis borsot meg sót is adhatunk hozzá. Mindeközben a kínai kelt úgy ahogy van, egyben megmossuk, a külső leveleket leszedjük és oldalára fordítva vékony szeletekre vágjuk. A felvágott szeleteket egy szűrőbe tesszük, megmossuk, lecsöpögtetjük és a husihoz adjuk. Együtt pároljuk tovább fedél alatt.
Amikor már egész jól megfőtt a husi és a kel is elalélt, hozzáadjuk a fél csomag wok zöldséget, a pad thai szószt, a szója szószt és még tehetünk bele borsot, ha borsosan szeretjük.
Aki úgy gondolja, tehet bele egy pici főzőbort is, de nem fontos.
Ha megpároltuk a zöldséget is (épphogy pároljuk), vegyük le a fedőt, csavarjuk fel a gázt és forgassuk át a zöldséges husit. Utána szűrjűk le a levét, ha van, ne legyen túl szaftos.
Elkezdhetjük felmelegíteni a sütőt kb 190 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Én kb 10x6 cm-es négyzeteket vágtam késsel, de lehet csinálni nagyobbat, kisebbet is, vagy lehet pogácsaszaggatóval is . Tegyünk a közepébe annyi husis zöldséget, hogy be lehessen fedni, de ne a tészta domináljon (tehát ne bolti-módi legyen, hogy a közepén vagy kis trutyi és a többi meg full tészta és körberágja az ember a tésztát, hogy a kevés töltelék maradjon a végére egy falatnak).
A széleket nagyon picit vizezzük be, hajtsuk rá és a kivajazott tepsibe tegyük be. A felvert tojással kenjük át a tetejét.
Ha kész, tegyük be a sütőbe alulról a harmadik fokra és kb 20 percet kell sütni.
Tálaljuk ki és mártogatósként szójaszószt vagy szójaszósszal kevert chiliszószt lehet tálalni.
ISTENI!!!!:)))
Extrák, tippek: A tetejére lehet szórni egy kis kínai borsot is. Én úgy vettem észre, hogy a kínai tekercs mindenhol nagyon borsos, így én is úgy csináltam, de ez ízlés kérdése. A husis zöldséghez akár chilipaprikát vagy chili szószt is lehet tenni a főzés közben.
Ha marad husis zöldség vagy edd meg, vagy főzzél hozzá rizst, vagy lehet készíteni hozzá kínai tésztát és azt a wokban a husival átforgatni egy kis fokhagymával meg még hagymával.
Ha marad tészta, reszelj rá sajtot, ha van rá mód, többfélét és ugyan nem kínai, de lesz egy kis sós süti.
Úgyhogy módosítottunk, nem kis sikerrel:))))
Az alábbi étek kb 30, közepes darabhoz elegendő.
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 1/2 kb darált hús
- 3/4 vagy 1 egész kínai kel
- bors
- só
- kb 4 evőkanál szója szósz (édes)
- egy nagy fej hagyma
- fél csomag wok zöldség
- 1 kis fej fokhagyma
- pad thai szósz ízlés szerint, ha raksz bele, akkor kb 2-3 evőkanálnyi
- 1 tojás felverve
Elkészítése:
A leveles tésztát kiolvasztjuk szobahőmérsékleten.
Közben a hagymát megpucoljuk, elfelezzük és vékony szeletekre vágjuk, olajon megfuttatjuk egy kicsit. A darált husit hozzáadjuk és együtt pároljuk tovább fedél alatt egy kicsit. Közben megkevergetjük, hogy a husi ne tapadjon össze és egy kis borsot meg sót is adhatunk hozzá. Mindeközben a kínai kelt úgy ahogy van, egyben megmossuk, a külső leveleket leszedjük és oldalára fordítva vékony szeletekre vágjuk. A felvágott szeleteket egy szűrőbe tesszük, megmossuk, lecsöpögtetjük és a husihoz adjuk. Együtt pároljuk tovább fedél alatt.
Amikor már egész jól megfőtt a husi és a kel is elalélt, hozzáadjuk a fél csomag wok zöldséget, a pad thai szószt, a szója szószt és még tehetünk bele borsot, ha borsosan szeretjük.
Aki úgy gondolja, tehet bele egy pici főzőbort is, de nem fontos.
Ha megpároltuk a zöldséget is (épphogy pároljuk), vegyük le a fedőt, csavarjuk fel a gázt és forgassuk át a zöldséges husit. Utána szűrjűk le a levét, ha van, ne legyen túl szaftos.
Elkezdhetjük felmelegíteni a sütőt kb 190 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Én kb 10x6 cm-es négyzeteket vágtam késsel, de lehet csinálni nagyobbat, kisebbet is, vagy lehet pogácsaszaggatóval is . Tegyünk a közepébe annyi husis zöldséget, hogy be lehessen fedni, de ne a tészta domináljon (tehát ne bolti-módi legyen, hogy a közepén vagy kis trutyi és a többi meg full tészta és körberágja az ember a tésztát, hogy a kevés töltelék maradjon a végére egy falatnak).
A széleket nagyon picit vizezzük be, hajtsuk rá és a kivajazott tepsibe tegyük be. A felvert tojással kenjük át a tetejét.
Ha kész, tegyük be a sütőbe alulról a harmadik fokra és kb 20 percet kell sütni.
Tálaljuk ki és mártogatósként szójaszószt vagy szójaszósszal kevert chiliszószt lehet tálalni.
ISTENI!!!!:)))
Extrák, tippek: A tetejére lehet szórni egy kis kínai borsot is. Én úgy vettem észre, hogy a kínai tekercs mindenhol nagyon borsos, így én is úgy csináltam, de ez ízlés kérdése. A husis zöldséghez akár chilipaprikát vagy chili szószt is lehet tenni a főzés közben.
Ha marad husis zöldség vagy edd meg, vagy főzzél hozzá rizst, vagy lehet készíteni hozzá kínai tésztát és azt a wokban a husival átforgatni egy kis fokhagymával meg még hagymával.
Ha marad tészta, reszelj rá sajtot, ha van rá mód, többfélét és ugyan nem kínai, de lesz egy kis sós süti.
2 megjegyzés:
Hmm, ez nagyon finom :)
Egyszer ettem és már nagyon szeretném kipróbálni, így örülök, hogy ráakadtam a receptre
szép napot, üdv J.
Köszönöm. Fini is:) Igazából rizslapból kell csinálni, de nem tudtam még olyat venni, ami bírta volna a sütést. Általában olyan boltban vásárolok, ahol a magyart még csak törni sem törik:) de ha sikerül, felteszem:) és leírom melyik a jó:)
Megjegyzés küldése