Ez az az étel, amit MINDENKINEK ki KELL próbálnia. Valami mennyei. Tudom ajánlani vendégvárónak, hétvégi finomságnak. Egy külföldi oldalon találtam és ma meg is csináltam. Igazán finom és közel áll a magyar ízlésvilághoz. Tutira bejön Neked is!
Hozzávalók kb 4-6 főre:
- spagetti tészta
- 4-6 csirkemell (csirkecomb, tarja ami tetszik)
- 1 nagy hagyma
- 20-30dkg gomba
- 1 alma
- 2 csomag gombakrémleves (én Knorr-t használtam)
- 4 szelet bacon + a tálaláshoz
- 1/4 pohár fehér száraz bor
- 10-20 dkg cheddar sajt (vagy trappista, esetleg aki ínyenc az tehet rá Pannóniát is, illik hozzá)
- olaj vagy vaj
- só és bors
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk.
A hagymát megpucoljuk apróra kockázzuk.
A husit sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a négybe vágott baconszalonnát, kivesszük. Ugyanebben az edényben megfuttatjuk a húst, hogy mindkét oldala hirtelen megpiruljon.
Kitesszük egy tányérra. Ugyancsak ugyanebben az edényben megpirítjuk a hagymát, olajat tehetünk alá.
Ha kész, ráöntjük a gombát és az almát. Picit sózzuk borsozzuk (nem nagyon). Egész addig pároljuk-főzzük míg teljesen össze nem esik. A levének nem kell elfőnie teljesen, nem muszáj. Közben elkészítjük a leírás szerint a gombakrémlevest. Ha kész, akkor a feldarabolt megpirított baconszalonnát, a gombakrémlevest és a bort ráöntjük a gombás-almás egyvelegre és egy picit még kevergetjük.
Igazából innen kétféleképp lehet készíteni az ételt. Az egyik, hogy a husikat kiszedjük egy tepsibe és ráöntjük a szószt és úgy be a sütőbe 180 fokba 40-50 percre kb (míg a husi megsül). Vagy - és én ezt választottam, főleg azért is mert csak csirkecombot kaptam és az finom ropogósan - a sütőben ropogósra sütjük a husit és kivesszük. Ha ez utóbbi variációt választanánk, akkor már a tűzhelyen történő megpirítás után be is tolhatjuk a sütőbe a husikat. Megfőzzük a tésztát, mellé rakjuk a ropogós húst, ráöntjük a szószt és cheddar vagy más sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat! Nagy sikere lesz!
Ui: én úgy gondolom, hogy ez az étel sok féle húst elbír, azért is írtam, hogy lehet csirke, malac (tarja).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése