2012. augusztus 31., péntek

Húsos rakott burgonya (kicsiknek is)

Sárika már szinte mindent eszik velünk együtt. Viszont vannak olyan ételek, amiket nem szívesen adok neki, vagy a kiadósság hiánya vagy bizonyos elemek miatt. Ilyen a rakott krumpli is. Imádjuk, de nem gondolom, hogy egy 14 hónapos kicsi lánynak kolbászt kellene ennie és kevésnek tartom a csak krumpli-tojás kombinációt. Úgyhogy jött az ötlet, dúsítsunk husival.
Jó lett, ette is rendesen:)



Hozzávalók (egy nagy tepsihez).

- 6-7 nagy burgonya
- 2*400gr tejföl
- 15db tojás
- 1kg darált hús
- só, bors, ételízesítő
- 2 gerezd fokhagyma

A burgonyát héjával együtt felteszem főni, a tojásnak a vizet is elkészítem és keménnyé főzöm (10 perces), a húst olajon megpirítom, sózom borsozom és rányomok két gerezd fokhagymát. 
Ha minden kész, akkor kivajazom a nagy tepsit, karikákra vágom a héjától megszabadított krumplit, egy rétegben lerakom, majd jön a szeletekre vágott tojás, rá a husi. Egy nagy pohár tejfölbe teszek sót, borsot és egy fél kiskanál vegetát. Jól elkeverem és egyenletesen elosztom a husin. A tejfölbe tett só lehet kicsit több, tehát nem baj, ha a tejföl kicsit sós, mert a burgonya és a tojás felszívják a sót. De túlzásba se essünk.
Majd megint krumpli jön. A maradék tojást ráteszem a tetejére szeletekben és a másik pohár tejfölt az előzőhöz  hasonlóan elkészítve ráterítem.
Sütőben 180 fokon kb fél órát sütöm letakarva, majd leveszem a fóliát és 200 fokon még pirítok rajta 10-15 percet.
Tálaláskor savanyúságot és tejfölt adhatunk hozzá. Aki fűszeresebben szereti az a husira tehet kolbászt vagy többféle fűszert is. Ha kisebb alapterületű, de magasabb edényben sütjük, akkor több réteget is csinálhatunk és látványosabb lesz.

Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések: